Media

Minimaliseren
Pensioenbus

Pensioenbus

Minimaliseren

SPOV-pensioenbus

Ook in het najaar van 2018 bezoekt SPOV weer verschillende vestigingen in het land. Wanneer en waar de pensioenbus langskomt, wordt hier zo spoedig mogelijk aangegeven.

Heeft u nu al een vraag over uw pensioen? Op MijnSPOV vindt u meer informatie over uw pensioen en kunt u uw pensioengegevens raadplegen. U logt veilig en gemakkelijk in met uw DigiD. U kunt ook uw vraag stellen aan Jaquelina of uw vraag stellen aan één van onze medewerkers.

Meer weten over de pensioenbus? Bekijk de video.

 

Veelgestelde vragen
In de SPOV-pensioenbus zijn de afgelopen jaren veel vragen gesteld over pensioen. De veelgestelde vragen met het bijbehorende antwoord vindt u hier.

- Wanneer kan ik met pensioen, hoeveel ga ik ontvangen en wat zijn mijn keuzemogelijkheden?

Op MijnSPOV ziet u een overzicht van uw SPOV-pensioen en AOW. De verschillende keuze mogelijkheden kunt u eenvoudig doorrekenen in de pensioenplanner. Om veilig in te loggen op MijnSPOV gebruikt u uw DigiD. 

Wat is er met mijn opgebouwd prepensioen gebeurd?

Uw opgebouwd prepensioen is omgerekend naar een levenslang ouderdomspensioen met de pensioenleeftijd van 67 jaar. Eerder of later met pensioen blijft voor u gewoon mogelijk. U bepaalt zelf uw pensioendatum. 

 - Vanaf wanneer krijg ik AOW?

De AOW-leeftijd gaat in stappen omhoog naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. U ontvangt uw eerste AOW-pensioen vanaf de dag waarop u uw AOW-leeftijd bereikt. Op de website van de SVB is een rekentool beschikbaar om te bepalen vanaf welke datum u AOW ontvangt.
SVB/AOW-pensioen

 - Ik heb in het verleden pensioen opgebouwd bij een ander pensioenfonds. Kan ik deze pensioenaanspraken bij SPOV onderbrengen?

Wij kunnen uw oude pensioenaanspraken van uw vorige pensioenuitvoerder overnemen. In onze brochure: ‘Een nieuwe werkgever. Wat nu met mijn pensioen?’ kunt u lezen hoe dit werkt. Of waardeoverdracht een goede keuze is, kunt u zelf bepalen aan de hand van de pensioenvergelijker. 
Brochure: Een nieuwe werkgever. Wat nu met mijn pensioen? 
Pensioenvergelijker

 


 

  Vraag het Jaquelina

 Contact

> Neem contact met ons op
Volg ons via:

Volg het Spoorwegpensioenfonds op facebook

 Vraag het Jaquelina