Minimaliseren
Het nieuwe pensioen

Enter Title

Minimaliseren

Het nieuwe pensioen

Ons pensioenstelsel is in 2015 aangepast aan de eisen van de toekomst: er is een nieuwe pensioenregeling ingevoerd. De nieuwe pensioenregeling ziet er anders uit dan je gewend bent.  Kijk hier voor een overzicht met de belangrijkste momenten in de aanloop naar de nieuwe pensioenregeling. 

Meer weten over het nieuwe pensioen? Bekijk de video.Onderzoek 2013
In mei en juni 2013 vroeg SPOV aan haar deelnemers en gepensioneerden om mee te doen aan een groot onderzoek naar wat ze verwachten van hun pensioen en hun pensioenfonds. We wilden graag weten welke mate van zekerheid zij belangrijk vinden. De belangrijkste vraag is: hoe denk jij over het beleggen van je premie? Behoudend beleggen geeft meer zekerheid maar het pensioen wordt lager. Scherper beleggen gaat gepaard met iets minder zekerheid maar biedt kans op een hoger pensioen. Tegenvallen kan het echter ook.
Het onderzoek is inmiddels gesloten. De vragenlijst kan niet meer worden ingevuld.

Resultaten van het onderzoek
Bekijk hier de resultaten van het onderzoek. Wil je verder op de hoogte blijven? Bezoek dan regelmatig deze site of volg ons via social media. Je kunt je ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief PensioenAlert. Dan ontvang je het laatste nieuws over onder andere het nieuwe pensioen in je inbox.

Wat heeft het bestuur gedaan?
Het bestuur heeft de resultaten van dit onderzoek besproken met werkgeversorganisaties en vakbonden. Jouw mening en die van andere deelnemers en gepensioneerden vormden een belangrijke bijdrage in de afwegingen die de sociale partners en het fondsbestuur hebben gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een nieuw pensioen dat recht doet aan de belangen van iedereen: jong en oud.

  Vraag het Jaquelina

 Contact

> Neem contact met ons op
Volg ons via:

Volg het Spoorwegpensioenfonds op facebook

 Vraag het Jaquelina