Verkiezingen 2018

In maart 2018 worden er verkiezingen gehouden voor het verantwoordingsorgaan van SPOV. Iedereen die pensioen opbouwt bij het fonds, kan zich kandidaat stellen. Als je door je collega-deelnemers wordt gekozen, dan word je vanaf 1 juli 2018 lid van ons nieuwe verantwoordingsorgaan. Je gaat dan een belangrijke rol vervullen in het toezicht op alles wat er gebeurt bij ons pensioenfonds.

 

Wat doet het verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan heeft een aantal belangrijke taken. Het bestuur legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan over het gevoerde beleid en de wijze waarop dat is uitgevoerd. Daarnaast brengt het verantwoordingsorgaan adviezen uit aan het bestuur. Het verantwoordingsorgaan bestaat uit  zes leden gekozen door werknemers, zes leden gekozen door gepensioneerden en twee leden voorgedragen door werkgevers.

 

Profiel kandidaten:

Moet je verstand hebben van pensioen?

Dat is wel een voordeel. Maar ook affiniteit met economische, sociale of bestuurlijke zaken werkt natuurlijk in je voordeel. Als je gekozen wordt, ga je een opleidingstraject doorlopen zodat je goed bent voorbereid op je nieuwe taak.

 

Hoeveel tijd kost het?

Je moet denken aan een werkbelasting van ongeveer twee dagen per maand. Of dat in je eigen tijd of tijdens werktijden is, dat hangt af van de afspraken die je daarover met je werkgever maakt. Het verantwoordingsorgaan komt ongeveer 8 keer per jaar bijeen.

 

Verdien je er wat mee?

Leden van het verantwoordingsorgaan krijgen een vergoeding per vergadering die ze bijwonen. Ook de reiskosten worden vergoed.


Profielschets

Download hier de profielschets. 

 

Wilt u zich kandidaat stellen? 
U kunt zich tot 4 januari 2018 kandidaat stellen. 
Informatie over de richtlijnen en de procedure en vindt u in het verkiezingsreglement.  


Als vrije kandidaat aanmelden

Vul dit formulier in en mail het naar spovverkiezingen@spfbeheer.nl. Stel u zich kandidaat voor de 'vrije lijst' dan moet u ook het formulier "steunverklaringen" laten invullen en ondertekenen. Dit kan tot 4 januari 2018.

 

Als kandidaat namens de vakbond aanmelden 

Stelt u zich kandidaat namens een vakbond? Dan kan de aanmeldingsprocedure anders zijn. Neem hiervoor contact op met:

 

FNV Streekvervoer: els.nome@fnv.nl

CNV Vakmensen: bestuurssecretariaat@cnvvakmensen.nl


Staat uw vakbond er niet bij? Neem dan contact op met de contactpersoon van uw vakbond

Meer informatie
Heeft u op dit moment andere vragen over de verkiezingen of de voorlichtingscampagne rondom de verkiezingen? Neemt u dan contact op via spovverkiezingen@spfbeheer.nl

 

Bekijk de video Bestuur en toezicht over uw pensioen.

 

  Vraag het Jaquelina

 Contact

> Neem contact met ons op
Volg ons via:
Volg het Spoorwegpensioenfonds op facebook

 Vraag het Jaquelina