Enter Title

Minimaliseren

Voor u en uw werknemer

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het is daarom goed om uw nieuwe medewerker tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek iets te vertellen over uw pensioenregeling. Bij dit gesprek kunt u gebruik maken van de handige checklist. Zo weet u zeker dat u alle informatie over de pensioenregeling kunt overbrengen. Hieronder vindt u alle informatie voor u en uw werknemer.

> 'Een nieuwe baan in het OV' geef deze brochure aan uw nieuwe werknemer.
> De checklist kunt u hier downloaden of printen.  
> Voor het doorgeven van veranderingen bij uw werknemer klikt u hier. 
> Voor hun persoonlijke pensioeninformatie kunnen uw werknemers terecht op MijnSPOV. Inloggen gaat gemakkelijk met DigiD. 

‘Ik beantwoord nu zelf de pensioenvragen!’ 

Ellen Kloosterman (57) maakt werknemers nu zelf wegwijs in pensioenzaken.

Ellen Kloosterman is HR-adviseur. Ze doet haar werk met veel plezier. Ze krijgt geregeld vragen van medewerkers over pensioen. Voor haar een reden om zich meer in dit onderwerp te verdiepen.
“Vooral medewerkers die fysieke problemen hebben, stellen mij vragen zoals: ‘Kan ik eerder met pensioen?’ en ‘Hoe lang moet ik nog doorwerken?’. Tot voor kort stuurde ik ze dan door naar het pensioenfonds. Maar na het volgen van een introductiecursus HR van het pensioenfonds beantwoord ik de vragen zelf! Ook kijk ik samen met de medewerkers in de pensioenplanner. Dan weten ze precies wat ze aan pensioen en AOW kunnen verwachten. Erg inzichtelijk!”

 Vraag het Jaquelina