Media

Minimaliseren
Pensioen 2

Enter Title

Minimaliseren


Pensioen vervroegen of uitstellen
 

In plaats van met pensioen te gaan op 68 jaar kunt u ervoor kiezen om langer door te werken. Als u dat wilt, kan het uitbetalen van het ouderdomspensioen worden uitgesteld totdat u echt met pensioen gaat. Als u later met pensioen gaat, wordt uw opgebouwde ouderdomspensioen verhoogd. Kijk voor meer informatie over de verhoging van uw opgebouwde pensioen op MijnSPOV. Kijk voor de voorwaarden voor het uitstellen van pensioen in het pensioenreglement. 

U kunt er ook voor kiezen om uw hele pensioen of een deel van uw pensioen eerder in te laten gaan dan 68 jaar. Dat betekent wel dat uw ouderdomspensioen lager wordt. Eerder met pensioen gaan heeft dus financiële gevolgen. De pensioenopbouw stopt eerder en het ouderdomspensioen wordt verlaagd. U moet er ook rekening mee houden dat de AOW wellicht later ingaat dan uw vervroegde ouderdomspensioen. Kijk op www.svb.nl om te zien wanneer uw AOW ingaat.

U kunt uw pensioen berekenen en aanvragen met de pensioenplanner op MijnSPOV. 

Heeft u hier vragen over of kunt u geen gebruik maken van de pensioenplanner? Neem dan uiterlijk een half jaar voordat uw pensioen moet ingaan contact met ons op.

Hebt u nog vragen over de keuzemogelijkheden?
SPF Beheer helpt u graag met uw pensioen en uw keuzemogelijkheden. Wij nemen graag de tijd voor u om uw situatie te bekijken. U kunt ons tijdens kantoortijden bellen op (030) 232 93 99.

Naar boven

Meer weten? Klik op het icoon voor laag 3 van Pensioen 1-2-3.

 Vraag het Jaquelina