Enter Title

Minimaliseren

Pensioenplanner

Om uw persoonlijke situatie door te rekenen kunt u de Pensioenplanner op MijnSPOV gebruiken. 

Hoe gebruikt u de pensioenplanner? 

Bekijk in dit filmpje hoe de pensioenplanner werkt

‘De pensioenplanner geeft mij vertrouwen!’


Kees van Dusschoten (66) vraagt volgend jaar zelf digitaal zijn pensioen aan

Kees is medewerker calamiteiten. Hij staat al jaren klaar voor collega’s die, om wat voor een reden dan ook, met hun bus onderweg stranden. Pensioneren staat voor hem niet gelijk aan stil zitten. Hij kiest wel bewust voor minder verplichtingen en meer vrije tijd.  

“Toen ik de pensioenplanner voor het eerst zag, was ik onder de indruk van de hoeveelheid keuzemogelijkheden. Het duizelde mij. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was. Ik ben niet handig met een computer en vond het daarom lastig om zelf aan de slag te gaan. Na een bezoek aan het spreekuur werd mij veel duidelijk en begreep ik de logica die erachter zit. De pensioenplanner is een goed doordachte tool. Het geeft me vertrouwen dat ik zelf kan zien hoe ik er nu voor sta en dat ik kan zien wat de keuzes betekenen voor mijn netto inkomen later. Ik ga dus volgend jaar zelf mijn pensioen aanvragen! Waarschijnlijk kies ik er dan voor mijn pensioen de eerste jaren iets te verhogen totdat mijn partner de AOW-leeftijd bereikt. Met haar AOW erbij kan mijn pensioen weer iets omlaag. Wat een heerlijk idee om dan samen te gaan hobbyen. Ik maak graag steigerhouten producten, die ik ook verkoop.”


Stappenplan Pensioenplanner


Om het maken van pensioenberekeningen nog makkelijker voor u te maken hebben we een handig stappenplan voor u opgesteld. Aan de hand van zeven duidelijke stappen nemen we u mee door de pensioenplanner Zo kunt u zelf geheel vrijblijvend berekenen wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn.

Download hier het stappenplan.   

Hebt u nog vragen over de keuzemogelijkheden?

SPF Beheer helpt u graag met uw pensioen en uw keuzemogelijkheden. Wij nemen graag de tijd voor u om uw situatie te bekijken. U kunt ons tijdens kantoortijden bellen op (030) 232 93 99. 

Meer weten? Klik op het icoon voor laag 3 van Pensioen 1-2-3

 Vraag het Jaquelina