Media

Minimaliseren
Pensioen 1

Enter Title

Minimaliseren

Welke keuzes heeft u zelf?

Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. In deze eerste laag leest u in het kort de belangrijkste informatie over uw pensioenregeling. In laag 2 (klik op het icoon) vindt u meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Tot slot vindt u in Documenten voor u (laag 3) juridische en beleidsmatige informatie van SPOV.


Verandert u van baan? U kunt uw eerder opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.


Wilt u uw pensioenregeling vergelijken? Gebruik dan de pensioenvergelijker


Wilt u een hoger pensioen? Er zijn mogelijkheden zelf extra pensioen in te kopen.


Als u overlijdt, krijgt uw partner een partnerpensioen van SPOV. Daarnaast krijgt uw partner mogelijk een nabestaandenuitkering Anw van de overheid. Omdat niet iedereen een nabestaandenuitkering Anw krijgt, kunt u daarvoor een verzekering bij ons afsluiten. Deze vrijwillige verzekering maakt deel uit van de pensioenregeling.
 
Wilt u een deel van uw ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen voor uw partner? Dat kan op het moment van pensioneren.

Wilt u het partnerpensioen (voor uw partner), of een deel daarvan, omruilen voor ouderdomspensioen voor uzelf? Dat kan op het moment van pensioneren.

Wilt u eerder of later met pensioen gaan? Of met deeltijdpensioen? Dit moet u zes maanden voor de gewenste ingangsdatum aanvragen. Bespreek dit met uw werkgever.

Wilt u beginnen met een hoger pensioen? Dat kan op het moment dat uw pensioen ingaat.

Meer weten? Klik op de iconen voor laag 2 van Pensioen 1-2-3.

 Vraag het Jaquelina